Biti preduzetan u Subotici

Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da Otvoreni univerzitet Subotica, Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj – LER Grada Subotice i Kancelarija za mlade nastavljaju sa organizacijom serijala prezentacija na temu “Biti preduzetan u Subotici”, koje će se tokom septembra i oktobra 2014. godine održati u prostorijama Otvorenog univerziteta.

 

Naime, podstaknuti idejom proslave dana grada Subotice i sloganom “Subotica, to sam ja!“ ove tri institucije, će organizovati seriju prezentacija uspešnih subotičkih preduzetnika sa ciljem popularisanja koncepta preduzetništva, samozapošljavanja i podsticanja lokalnih inicijativa.

 

Obzirom da se uz Regionalnu razvojnu agenciju, Privrednu komoru, Nacionalnu službu za zapošljavanje i Otvoreni univerzitet Subotica kontinuirano bavi edukacijom u oblasti preduzetništva želja nam je da ovim serijalom prezentacija načinimo korak dalje i omogućimo zainteresovanima da od uspešnih lokalnih privrednika dobiju informacije o praktičnom razvoju poslovnog koncepta, prevazilaženju teškoća u poslovanju, prilagođavanju poslovnom ambijentu, nastupu na domaćem tržištu i osvajanju inostranih tržišta.

 

Cilj prezentacija je da se fakultetski obrazovanim mladim, nezaposlenim osobama, učenicima završnih razreda srednjih škola i studentima predstavi razvojni put jednog uspešnog preduzetnika i da se na taj način širi svest o preduzetništvu koje je osnov društvenog napretka.

 

Na ovaj način želimo da pružimo podršku razvoju preduzetničke misli u Subotici, ističući u prvi plan potrebu da se svima koji imaju ideje, koji su inovativni, maštoviti i kreativni predstavi mogućnost da svoje ideje i ostvare, kako bi svojim radom, upornošću i istrajnošću dali svoj doprinos privrednom napretku našeg grada i zemlje. Veliko bi nam zadovoljstvo bilo da vas ugostimo tokom drugog serijala prezentacija, koje će se održati u četvrtak, 18. septembra od 17:00 časova u sali 213, I sprat, na Otvorenom univerzitetu u Subotici.

 

AGENDA
17.00 – 17.30 Prezentacija poslovnog koncepta kompanije Gebi d.o.o., Direktor prodaje, Deneš Kemiveš
17.30 – 17.50 Diskusija – pitanja, mišljenja, sugestije
17.50 – 18.10 Prezentacija poslovnog koncepta Salaša Mamužić, vlasnik/organski proizvođač Josip Mamužić
18.00 – 18.30 Diskusija – pitanja, mišljenja, sugestije